Llojet e eTA të Kanadasë

Llojet e eTA të Kanadasë


Vizitorët ndërkombëtarë që udhëtojnë në Kanada duhet të mbajnë dokumentacionin e duhur në mënyrë që të mund të hyjnë në vend. Kanadaja përjashton disa shtetas të huaj nga mbajtja e një vize vizitori kur vizitoni vendin nëpërmjet ajrit nëpërmjet fluturimeve komerciale ose me çarter. Këta shtetas të huaj mund të aplikojnë në vend të kësaj për Autorizimi Elektronik i Udhëtimit i Kanadasë ose eTA e Kanadasë. ETA e Kanadasë ju lejon të udhëtoni në Kanada pa vizë, por është e disponueshme vetëm për qytetarët e disa vendeve të zgjedhura. Nëse keni të drejtë për eTA të Kanadasë pasi aplikimi juaj për të miratohet, ai do të lidhet me pasaportën tuaj dhe do të jetë i vlefshëm për pesë vjet ose më pak nëse pasaporta juaj skadon para pesë vjetësh. Megjithëse eTA e Kanadasë ka të njëjtin funksion si viza e Kanadasë, ndryshimi qëndron në faktin se eTA për Kanada është më e lehtë për t'u marrë sesa Viza Standarde për Kanadanë, aplikimi dhe miratimi i së cilës kërkon më shumë kohë sesa eTA kanadeze për shtetasit e huaj që mund të miratohet zakonisht brenda disa minutave. Pasi juaji aplikim për Kanada eTA është miratuar që ju mund të qëndroni në vend për një periudhë të shkurtër kohore që zgjat deri në gjashtë muaj, megjithëse kohëzgjatja e saktë do të varet nga qëllimi juaj i vizitës dhe do të vuloset në pasaportën tuaj nga zyrtarët kufitarë.

Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për eTA për Kanada për qëllime të ndryshme dhe të ndryshme, të tilla si për një ndalim ose tranzit, ose për turizëm dhe vizitë, ose për qëllime biznesi, ose për trajtim mjekësor . ETA e Kanadasë do të shërbente si Dokument i Autorizimit të Udhëtimit për vizitorët në Kanada në të gjitha këto raste.

La katër lloje të eTA të Kanadasë janë të detajuara më poshtë:

Kanada eTA për Biznes

Si një nga vendet më të rëndësishme në tregun global, Kanadaja hap dyert për shumë vizitorë biznesi gjatë gjithë vitit. Çdo shtetas i huaj nga ato vende që kanë të drejtë për një eTA kanadeze mund të vijnë në Kanada për qëllime biznesi duke marrë eTA për Kanadanë. Këto qëllime biznesi mund të përfshijnë konferenca ose konferenca biznesi, profesionale, shkencore ose edukative, takime biznesi ose konsultime me bashkëpunëtorët e biznesit, kërkimi i vendeve të lira pune, aktivitetet kërkimore që lidhen me biznesin tuaj, negocimi i një kontrate ose zgjidhja e çështjeve të një pasurie . ETA e Kanadasë e bën vizitën e vendit të lehtë dhe të përshtatshme për të gjithë vizitorët e biznesit në Kanada.

Kanada eTA për Turizëm

Kanadaja është një nga më të mirat vendet e njohura në botë midis turistëve. Nga peizazhet e bukura te diversiteti kulturor, i ka të gjitha. Ka disa vende me famë ndërkombëtare në Kanada si Ujëvara e Niagarës, Malet Shkëmbore dhe qytete të tilla si Vankuveri, Toronto etj., që sjellin turistë në vend nga e gjithë bota. Turistët ndërkombëtarë të cilët janë shtetas të ndonjë prej vendeve që kualifikohen për eTA të Kanadasë dhe që janë duke udhëtuar në Kanada për qëllime të turizmit, Që është, duke kaluar pushimet ose duke pushuar në çdo qytet kanadez, duke vizituar ndonjë gjë, duke vizituar familjen ose miqtë, duke ardhur si pjesë e një grupi shkolle në një udhëtim shkollor ose për ndonjë aktivitet tjetër shoqëror, ose duke ndjekur një kurs të shkurtër studimi që nuk jep asnjë kredite , ata mund të aplikojnë për eTA për Kanadanë si Dokument i Autorizimit të Udhëtimit për t'i lejuar hyrjen në vend.

LEXO MË SHUMË:
Mësoni më shumë rreth ardhjes në Kanada si një turist ose vizitor.

Kanada eTA për Transit

Për shkak se aeroportet kanadeze ofrojnë fluturime lidhëse me një numër të madh qytetesh në botë, shpesh shtetasit e huaj mund të gjenden në një aeroport kanadez ose në një qytet kanadez për qëllime qëndrimi ose tranziti gjatë rrugës për në destinacionin e tyre përfundimtar. Ndërsa presin fluturimin e tyre lidhës me një vend ose destinacion tjetër, udhëtarët ndërkombëtarë që do të duhet të qëndrojnë shumë shkurt në Kanada mund të përdorin eTA të Kanadasë për Transit për ta bërë këtë. Nëse jeni shtetas i një vendi i pranueshëm për eTA kanadeze dhe ju duhet të prisni në çdo aeroport kanadez për disa orë për të kaluar në një fluturim në një vend tjetër ose duhet të prisni në çdo qytet kanadez për disa ditë deri në fluturimin tjetër në vendin e destinacionit tuaj, pastaj eTA kanadeze për tranzit është Dokumenti i Autorizimit të Udhëtimit që do t'ju nevojitet.

Kanada eTA për trajtim mjekësor

Nëse jeni shtetas i huaj me nënshtetësi të ndonjë prej vendeve që kanë të drejtë për eTA për Kanadanë, atëherë mund të vini në Kanada për një trajtim mjekësor të planifikuar duke aplikuar për eTA të Kanadasë. Përveç nga kërkesat e përgjithshme për eTA kanadeze do t'ju duhet gjithashtu të siguroni dëshmi për trajtimin e planifikuar mjekësor. Çdo dokumentacion që vërteton diagnozën tuaj mjekësore dhe pse ju duhet të trajtoheni në Kanada do të funksiononte si dëshmi për planifikuar trajtim mjekësor në Kanada. Nëse jeni duke vizituar Kanadanë në eTA për një qëllim jo-mjekësor dhe ndodh që të kërkoni trajtim apo ndihmë mjekësore e paplanifikuar, ju do të trajtoheni nga personeli mjekësor lokal dhe ju ose kompania juaj e sigurimit do të duhet të mbuloni shpenzimet për të njëjtën gjë.

LEXO MË SHUMË:
Ne kemi mbuluar gjerësisht Kanada Visa për pacientët mjekësorë këtu.

Të katër këta lloje eTA të Kanadasë e kanë bërë atë mjaft të lehtë dhe të përshtatshëm për të shtetas të Kanadasë vendet e pranueshme të eTA për të vizituar Kanadanë për një kohëzgjatje të shkurtër që zgjat deri në gjashtë muaj. Megjithatë, duhet të keni parasysh se Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) mund t'ju refuzojë hyrjen në kufi edhe nëse jeni an miratuar mbajtësin e eTA të Kanadasë nëse nuk i keni në rregull të gjitha dokumentet, si për shembull pasaportën, të cilat do të kontrollohen nga zyrtarët e kufirit; nëse paraqet ndonjë rrezik për shëndetin ose financiar; dhe nëse keni histori të mëparshme kriminale/terroriste ose çështje të mëparshme imigrimi.

Nëse i keni gati të gjitha dokumentet e kërkuara për eTA të Kanadasë dhe i plotësoni të gjitha kushtet e pranueshmërisë për eTA për Kanada, atëherë duhet të jeni në gjendje të aplikoni në internet për eTA të Kanadasë formulari i aplikimit i të cilit është mjaft i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë. Nëse keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni me ndihmën tonë për ndihmë dhe udhëzim.