Çfarë është Kanada Super Visa?

Përditësuar më Apr 28, 2024 | Kanada eTA

E njohur ndryshe si Viza e Prindërve në Kanada ose Super Viza e Prindërve dhe Gjyshërve, është një autorizim udhëtimi që u jepet ekskluzivisht prindërve dhe gjyshërve të një qytetari kanadez ose rezident të përhershëm të Kanadasë.

Super viza i përket vizave për qëndrim të përkohshëm. Ai lejon prindërit dhe gjyshërit të qëndrojnë deri në 2 vjet në Kanada për çdo vizitë. Ashtu si një vizë e rregullt me ​​shumë hyrje, Super Visa është gjithashtu e vlefshme deri në 10 vjet. Sidoqoftë, viza me shumë hyrje lejon qëndrime deri në 6 muaj për vizitë. Super Viza është ideale për prindërit dhe gjyshërit që jetojnë në vende që kërkojnë një Viza e Përkohshme e Rezidentit (TRV) për hyrje në Kanada.

Duke marrë super vizën, ata do të jenë në gjendje të udhëtojnë lirshëm midis Kanadasë dhe vendit të tyre të banimit pa shqetësimin dhe telashin e ri-aplikimit të rregullt për një TRV. Ju lëshohet një letër zyrtare nga Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) që do të autorizojë vizitën e tyre deri në dy vjet në hyrjen e tyre fillestare.

Kini parasysh se nëse dëshironi të vizitoni ose të qëndroni në Kanada për 6 muaj ose më pak, këshillohet të aplikoni për një vizë turistike të Kanadasë ose viza online eTA Kanada përjashtim. Të Procesi i vizave eTA Kanada është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht online. Mund të përfundojë në pak minuta.

Kush mund të aplikojë për Super Visa?

Prindërit dhe gjyshërit e banorëve të përhershëm ose shtetasve kanadezë kanë të drejtë të aplikojnë për Super Vizën. Vetëm prindërit ose gjyshërit, së bashku me bashkëshortët ose partnerët e zakonshëm, mund të përfshihen në një aplikim për Supervizën. Ju nuk mund të përfshini asnjë vartës tjetër në aplikim

Aplikantët duhet të konsiderohen të pranueshëm në Kanada. Një oficer nga Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia në Kanada (IRCC) do të vendosë nëse jeni të pranueshëm në Kanada kur të aplikoni për vizë. Ju mund të konsideroheni të papranueshëm për një sërë arsyesh, të tilla si:

 • Siguria - Terrorizmi ose dhuna, spiunazhi, përpjekjet për të përmbysur një qeveri, etj
 • Shkeljet e të drejtave ndërkombëtare - krime lufte, krime kundër njerëzimit
 • Kushtet mjekësore - mjekësore që rrezikojnë shëndetin ose sigurinë publike
 • Keqpërfaqësimi - dhënia e informacionit të rremë ose mbajtja e informacionit

Kërkesat e përshtatshmërisë për Super Visa Canada

 • Prindërit ose gjyshërit e shtetasve kanadezë dhe rezidentëve të përhershëm - pra një kopje e nënshtetësisë kanadeze ose dokumentit të qëndrimit të përhershëm të fëmijëve ose nipërve tuaj
 • A letër ftesë nga fëmija ose nipi që banon në Kanada
 • Një premtim i shkruar dhe i nënshkruar i juaji mbeshtetje financiare nga fëmija ose nipi juaj për të gjithë qëndrimin tuaj në Kanada
 • Dokumentet që vërtetojnë se fëmija ose nipi mbushen me Ndërprerja e të ardhurave të ulëta (LICO) minimum
 • Aplikantët gjithashtu duhet të blejnë dhe të tregojnë prova të Sigurimi mjekësor kanadez
  • i mbulon ato për të paktën 1 vit
  • të paktën mbulim kanadez 100,000 dollarë

Ju gjithashtu duhet të:

 • Jini jashtë Kanadasë kur aplikoni për një të tillë.
 • Të gjithë aplikantëve do t'u kërkohet t'i nënshtrohen një kontrolli mjekësor.
 • Nëse prindërit apo gjyshërit do të mbajnë lidhje të mjaftueshme me vendin e tyre të lindjes

Unë jam nga një vend i përjashtuar nga Visa, a mund të aplikoj akoma për Super Visa?

Super Viza e Kanadasë

Nëse i përkisni një vendi i përjashtuar nga vizat ju ende mund të merrni një super vizë për të qëndruar në Kanada deri në 2 vjet. Pas dorëzimit dhe miratimit të suksesshëm të Super Vizës, do t'ju lëshohet një letër zyrtare nga Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia në Kanada (IRCC). Ju do t'ia paraqisni këtë letër oficerit të shërbimeve kufitare kur të mbërrini në Kanada.

Nëse planifikoni të vini me aeroplan, do t'ju duhet gjithashtu të aplikoni për një Autorizim Elektronik Udhëtimi të quajtur eTA Canada Visa veçmas për t'ju lejuar të udhëtoni dhe të hyni në Kanada. ETA Canada Visa është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj, kështu që ju duhet të udhëtoni me pasaportën që keni përdorur për të aplikuar për eTA-n tuaj dhe letrën tuaj për të lehtësuar udhëtimin tuaj në Kanada.

Gjeni më shumë burime dhe aplikoni për Super viza e prindit dhe gjyshit


Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët Australianë, Qytetarë francezë, dhe Qytetarët gjermanë mund të aplikoni në internet për eTA Canada Visa.